Strijd om Talent

27 Feb 2016

Management Ontwikkeling (Talent en Binding)

 Management en de arbeidsmarkt

  • Er is een sterke en toenemende behoefte aan flexibiliteit
  • Het hebben en houden van een baan wordt steeds belangrijker
  • Duurzaam inzetbaar blijven krijgt prioriteit
  • Talentmanagement krijgt voorrang
  • Er wordt nu al een schaarste in talent geconstateerd

 Management Talenten
En hoe kies je nu het juiste talent uit?
Om het juiste talent in huis te halen en te houden moeten bedrijven zich steeds sterker positioneren als werkgever met een eigen signatuur.
Meer dan alleen diploma’s gaan persoonlijkheidskenmerken en competenties in de toekomst in belangrijkere mate de inzetbaarheid van werknemers bepalen. Door persoonlijkheidskenmerken en competenties in beeld te brengen, krijgt een organisatie zicht op te ontwikkelen kennis, vaardigheden en inzetbaarheid van talenten.
Het is van belang om te bouwen aan intensieve relaties met het talent dat voor het bedrijf van waarde is of kan worden.
“Het gevaar bestaat wel dat een nieuwe generatie leiders onvoldoende kennis van zaken heeft om sturing te geven aan de veranderprocessen, waar veel organisaties zich in bevinden.”

Management

Reeds aanwezige kennis en ervaring moet worden ingezet, om de nieuwe management talenten te stimuleren en mee te nemen in een leeromgeving van samen delen. Van belang is, dat er een omgeving ontstaat, waarbij gerichte instroom overgaat in bekwame doorstroom en leidt tot gecontroleerde uitstroom. De eigen signatuur van de organisatie vormt de basis waarop de identificatie en de binding is gebaseerd. De mens staat hierbij centraal in zijn ontwikkeling.

Signatuur (DNA) en ontwikkeling

Management-Sharing beschikt over de expertise en mogelijkheid om voor uw organisatie het signatuur (DNA) profiel te maken. Dit profiel bestaat uit de meest overeenkomende persoonskenmerken van managers/medewerkers die passen binnen de profilering van het bedrijf. Op basis van dit profiel kunnen management talenten worden geworven en kan het huidig management de verandering vormgeven.

Het geeft tevens inzicht in de ontwikkel-mogelijkheden van managers/ medewerkers. Ter bevordering van de ontwikkeling en ondersteuning van het management hebben wij, via onze 6 bouwstenen, speciale management-programma’s die als maatwerk op uw organisatie aangepast kunnen worden.

Schermafbeelding 2014-09-12 om 08.24.49Wilt u hier meer informatie over en/of heeft u belangstelling in ons aanbod, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Wij zien uw reactie graag tegemoet,

 

Management-Sharing

Guus de Jonge Han de Waal

 

Contactgegevens

Stationslaan 22
3842 LA Harderwijk

Telefoon: +31 (0) 6 50 51 57 41

info@management-sharing.nl
Download onze vCard