Kritische succesfactoren voor duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid is en wordt de komende jaren de maatschappelijke trend. Voldoende uitdaging en werkgeluk dragen bij aan langer vitaal en vakbekwaam werken.

Duurzame inzetbaarheid beperkt zich niet alleen op het voorkomen of oplossen van problemen met oudere werknemers. Het gaat bij duurzame inzetbaarheid niet alleen om de vitaliteit en gezondheid van de werknemers, maar ook om het creëren van voldoende uitdaging, betrokkenheid en werkplezier.

De krapper wordende arbeidsmarkt, de flexibilisering, het langer moeten doorwerken en het innovatieproces brengen bekende risico’s met zich mee zoals: burn-out, verzuim, job-hopping enz..

In de markt van advies en ondersteuning op het gebied van duurzame inzetbaarheid is een scala aan hulpmiddelen/activiteiten en testen te verkrijgen. Veel van deze middelen richten zich op de gezondheid en vitaliteit van medewerkers (vaak oudere) om langer te kunnen blijven doorwerken en uit het arbeidsverzuim te blijven.

De uitdaging, betrokkenheid en werkplezier lijken onderbelicht.

“ Lekker blijven werken” is een netwerk initiatief op het gebied van duurzame inzetbaarheid.

Wij voeren zelfstandig en in samenwerking met opdrachtgevers onderzoek naar de kritische factoren die leiden tot succes bij het bevorderen van duurzame inzetbaarheid.

 

Hoe ziet uw duurzame inzetbaarheid eruit?

Weet u wat het werkelijk effect is van alle inspanningen

rond duurzame inzetbaarheid?

Wat werkt wel en wat niet bij u?

Zicht krijgen op de kritische succesfactoren en de ervaringen over de ingezette middelen/activiteiten draagt bij aan het bevorderen van duurzame inzetbaarheid.

Het onderzoek richt zich op de effecten en ervaringen van de tot nu toe ingezette middelen/activiteiten ter bevordering van duurzame inzetbaarheid.

Het onderzoek geeft weer welke activiteiten op het gebied van duurzame inzetbaarheid het meeste effect geven en waar er nog kansen liggen voor de organisatie.

Onder het motto “Lekker blijven werken” geven wij aanbevelingen en adviezen over de uitkomsten. Wij ondersteunen management en begeleiden leidinggevenden in organisaties om het beleid op dit gebied te kunnen uitvoeren. Op verzoek voeren wij trainingen/workshops uit op het gebied van sociale vaardigheden.

Schermafbeelding 2017-12-16 om 13.51.06

Het netwerk “Lekker blijven werken” bestaat uit:

Bewegen Werkt bevordert sinds 1991 de duurzame inzetbaarheid van mensen en organisaties.  www.bewegenwerkt.nl

Saasen Groep Helpt al meer dan 20 jaar om voor klanten een fijne en veilige omgeving te creëren waarbij alle belanghebbenden zich prettig voelen en maximaal kunnen presteren. www.saasen.nl/

Management-Sharing   Delen van kennis & ervaring. www.management-sharing.nl

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie, wij komen graag met u in gesprek.

Han de Waal

0650515741

info@management-sharing.nl

 

 

 

Contactgegevens

Stationslaan 22
3842 LA Harderwijk

Telefoon: +31 (0) 6 50 51 57 41

info@management-sharing.nl
Download onze vCard