Ontwikkel assessment ©

met behulp van Cubiks functieprofiel en PAPI

Cubiks maakt het mogelijk, objectief meetbare ontwikkelpunten per medewerker
aan te geven en te begeleiden.

Aan de basis van het aangeven van ontwikkelpunten voor de medewerker, staat het in kaart brengen van de juiste competenties (specifieke succes factoren) voor de functie. Met behulp van de PAPI jobprofiler worden op een efficiënte ren effectieve wijze deze factoren benoemd:
Op basis van een korte taakomschrijving vult een aantal Job Experts een vragenlijst in waarin zij aangeven wat iemand succesvol maakt in de uitvoering van deze taken. Op basis van deze uitkomsten genereert het programma een gemiddeld profiel voor de functie.

Vervolgens wordt met behulp van PAPI™ (Personality and Preference Inventory) bekeken in hoeverre zich de persoonlijkheidskenmerken van de medewerker verhouden tot het gewenste profiel. Op grond hiervan zijn duidelijke ontwikkelpunten aan te geven. PAPI maakt het ook mogelijk aan te geven in hoeverre een medewerker daadwerkelijke ontwikkelbaar is op het gewenste profiel.

PAPI is een praktische en wetenschappelijk bewezen methodiek waarmee we gedrag en voorkeuren in werkstijlen van zowel potentieel toekomstige als bestaande werknemers kunnen beoordelen.
PAPI is een ideaal instrument voor zowel selectie als persoonlijke ontwikkeling van personen. Het bevat een aantal essentiële modules, bijvoorbeeld voor het opstellen van functieprofielen en het genereren van kandidaat-specifieke rapporten en interviewgidsen.

De prijzen voor deze producten zijn op aanvraag beschikbaar.

Contactgegevens

Stationslaan 22
3842 LA Harderwijk

Telefoon: +31 (0) 6 50 51 57 41

info@management-sharing.nl
Download onze vCard